Caroline van Haagen

Over mijn werk

Mijn schilderijen en tekeningen ontstaan uit een geheel eigen beleving. Ze zijn geen natuurgetrouwe weergave van de realiteit, maar meer een expressieve, intuïtieve verbeelding van die werkelijkheid. Het werk dat ik maak, beweegt zich tussen figuratief en abstract.

Ik werk in verschillende technieken, zoals olieverf, aquarel, gouache en collage. Het levert vaak intieme werken op met veel details. Dit oog voor detail ziet u ook terug in de zorgvuldig gekozen passe-partouts en lijsten waarmee ik mijn werken presenteer.

Mijn onderwerpen en thema’s zijn heel divers: modellen, landschappen en stillevens. Onder invloed van vele factoren en omstandigheden heb ik mij de laatste jaren bezig gehouden met de weergave van Biedermeijer beelden, interieurs, maskers, ontmaskering, Boeddha’s, Madonna’s, bidprenten, gesluierde vrouwen, vrouw van ver en kruisweg staties. Een deel van het werk heeft raakvlakken met mijn leven en met spiritualiteit.

In het licht van de bovengenoemde thema’s vind ik inspiratie uit vele kunststromingen en kunstenaars, maar vooral ook uit mezelf. In datgene wat ik meemaak, beleef en wat mij boeit of fascineert.

Bergmeditatie

Pierrot met maan + lelie

Madonna